'Slot opgelet: voormalig Ajax-target Ward keert na één jaar terug bij Liverpool'

'Slot opgelet: voormalig Ajax-target Ward keert na één jaar terug bij Liverpool'

10 mei - 18:23
28

Julian Ward gaat na een afwezigheid van een jaar weer aan de slag bij Liverpool, meldt onder meer The Athletic. De Engelse bestuurder stond in maart van vorig jaar nog op de radar van Ajax na zijn vertrek bij The Reds, maar nu gaat de bestuurder weer aan de slag als technisch directeur op Anfield. 

Ward wordt teruggehaald door Liverpool om aan de slag te gaan als technisch directeur van de Fenway Sports Group, aldus het toonaangevende medium. Voor Arne Slot zal het goed nieuws zijn: Ward beleefde een aantal zeer succesvolle jaren bij Liverpool en daar kan de aanstaande head coach de vruchten van plukken. Pedro Marques, die nu nog bij Benfica rondloopt, zou aan de slag gaan bij Liverpool als directeur voetbalontwikkeling.

Na zijn vertrek bij Liverpool stond Ward onder meer op de radar van Ajax en Manchester United, maar beide clubs slaagden er niet in de Engelsman in te lijven. Ward wordt in de voetballerij gezien als een gewaardeerd persoon in transferkringen in heel Europa en Zuid-Amerika en is meerdere talen machtig. Onder het beleid van Ward kwamen al Portugese en Zuid-Amerikaanse spelers als Diogo Jota, Luis Díaz en Darwin Núñez naar de club. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: