Weinig vertrouwen in aanblijven Ten Hag: 'Alle glazen en ruiten zijn ingegooid'

Weinig vertrouwen in aanblijven Ten Hag: 'Alle glazen en ruiten zijn ingegooid'

10 mei - 19:39
29

Hoewel Erik ten Hag er vertrouwen in heeft dat hij ook in het komende seizoen aan het roer staat bij Manchester United, heeft Marcel van der Kraan er weinig vertrouwen in. De situatie waarin Ten Hag verkeert doet de journalist denken aan die van Louis van Gaal, vlak voor zijn ontslag in Manchester, zo spreekt Van der Kraan uit in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf.

Na de 4-0 nederlaag bij Crystal Palace werd Erik ten Hag in de Engelse media flink bekritiseerd, wat in de ogen van Van der Kraan een slechte voorbode is. "Als je vijf pagina's per krant per dag besteedt aan Erik ten Hag die eruit moet, dan betekent dat gewoon dat je op weg naar de uitgang bent. In de afgelopen 35 jaar heb ik geen trainer meegemaakt die dit soort aanvallen van de kranten kon overleven. De supporters zijn er klaar mee."

"Die kranten sluiten nu een soort pact: met zijn allen tegen Ten Hag", vervolgt Van der Kraan. "Hoe hoopvol hij ook was tot aan Crystal Palace, daarna zijn alle glazen en ruiten van zijn winkel ingegooid. Iconen als Paul Scholes en Michael Owen hebben hem ook met de grond gelijkgemaakt. Er is weinig sympathie en empathie meer voor de technische staf van Ten Hag."

"Buiten die vijf pagina’s waarop staat dat Ten Hag na de FA Cup-finale moet worden ontslagen, staat ook hoe geweldig Jadon Sancho speelde met Dortmund. Die is buitengezet door Ten Hag, daarvan vindt iedereen dat hij gewoon terug moet komen", stelt de journalist. Sancho werd min of meer verbannen door Ten Hag, maar lijkt inmiddels weer opgebloeid in Dortmund.

De situatie van Ten Hag doet Van der Kraan denken aan die van Louis van Gaal bij Manchester United, voorafgaand aan zijn ontslag. "Hij zei tegen iedereen dat hij nog een jaar bij United zou blijven, maar ik had van iedereen gehoord dat hij een paar uur na de finale op straat zou staan." Twee dagen na de gewonnen finale werd Van Gaal inderdaad ontslagen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: