'Bayern-zoektocht blijkt vicieuze cirkel: naast Tuchel ook Ten Hag weer in beeld'

'Bayern-zoektocht blijkt vicieuze cirkel: naast Tuchel ook Ten Hag weer in beeld'

13 mei - 19:15
21

Erik ten Hag staat nog steeds op het lijstje van Bayern München. Dat meldt Patrick Berger van de Duitse tak van Sky Sports. De Haaksberger leek eerder niet meer in beeld te zijn, maar niets blijkt minder waar. 

Bayern München is nog altijd bezig met het vinden van een trainer voor komend seizoen. De club bereikte een mondeling akkoord met Thomas Tuchel over het vroegtijdig beëindigen van zijn contract, maar het is niet uitgesloten dat de oefenmeester toch bij Bayern blijft. Spelers als Thomas Müller en Manuel Neuer zouden campagne voeren voor een langer verblijf van Tuchel. Mocht dat niet lukken, dan zijn ook Ten Hag en De Zerbi nog altijd in beeld.

Ten Hag staat onder flinke druk bij Manchester United na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Eerder leek de manager aan te mogen blijven bij de Engelse grootmacht, maar nu lijkt er pas na de FA Cup-finale op 25 mei tegen Manchester City een beslissing te komen over zijn toekomst. Saillaint detail: Tuchel zou wel oren hebben naar het managerschap bij Manchester United. Mogelijk wisselen de twee coaches van dus van baan.

De zoektocht naar een nieuwe trainer verloopt uiterst moeizaam voor Bayern. De club ontving afwijzingen van onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Unai Emery, Julen Lopetegui en ook Crystal Palace-trainer Oliver Glasner wist de club niet te strikken. De namen van Hansi Flick en Louis van Gaal werden intern besproken, maar Ten Hag, Tuchel en De Zerbi lijken de voornaamste kandidaten om volgend seizoen voor de groep te staan bij Bayern.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: