Verweij reageert na akkefietje met Bergwijn: 'Snap ik niet zo, vond het onnodig'

Verweij reageert na akkefietje met Bergwijn: 'Snap ik niet zo, vond het onnodig'

13 mei - 20:21
40

Mike Verweij heeft in de podcast Kick-Off van De Telegraaf gereageerd op zijn aanvaring met Steven Bergwijn op de laatste persconferentie. De journalist maakt duidelijk dat hij zijn vraag niet verkeerd bedoelde en dat er volgens hem geen kwaad bloed is tussen de twee.

Verweij sprak Bergwijn na zijn heldenrol tegen Almere City aan op de rode kaart die hij eerder pakte tegen Excelsior. Volgens de journalist was die kaart 'onnodig', maar de Ajax-captain leek vrij geïrriteerd door de vraag. "Hoe bedoel je onnodig!? Die opmerking van je is pas onnodig", zei Bergwijn op de persconferentie na de vraag van Verweij. "Hoezo onnodig, want ik schop hem toch niet dood? Ik vond het geen rode kaart."

Volgens Verweij bedoelde hij zijn opmerking over de rode kaart helemaal niet verkeerd. "Wat er dan op die persconferentie gebeurt, snap ik eerlijk gezegd niet zo. Ik heb volgens mij als enige geroepen dat ik het ook geen rode kaart vond toen. Maar ik vond het wel een onnodige overtreding. Deze vraag op de persconferentie was helemaal niet vervelend bedoeld. Het werd iets anders opgevat. Maar geen enkel probleem met Bergwijn."

Bergwijn maakte tegen Almere City drie doelpunten in de eerste helft, waardoor de Amsterdammers de zege pakten. Verweij was qua spel dan ook erg onder de indruk van de captain. "Hij krijgt het tien minuten op zijn heupen en neemt echt die hele ploeg op sleeptouw. 3-0, over en uit. Voor de fans dan wel weer heel teleurstellend dat in de tweede helft helemaal niks gebeurt."