'Harde klap voor Vitesse: kans op faillissement stijgt na mislukt reddingsplan'

'Harde klap voor Vitesse: kans op faillissement stijgt na mislukt reddingsplan'

14 mei - 07:00 Laatste update: 07:07
253

Een reddingsplan voor Vitesse is op niets uitgelopen omdat stadioneigenaar Michael van de Kuit weigert een huurverlaging te accepteren, zo meldt De Telegraaf. Maasbert Schouten, in het verleden actief als bestuurder bij Vitesse, speelde een grote rol in het reddingsplan. Door het mislukken van het plan is de kans op een faillissement toegenomen.

Schouten zou gewerkt hebben aan een reddingsplan waarin ruimer wordt gesaneerd dan de huidige leiding zou doen. Interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan lijken in te spelen op een totaal van twaalf miljoen euro aan inkomsten en 18,5 miljoen euro aan uitgaven, waar Schouten denkt aan elf miljoen euro inkomsten en 14,5 miljoen euro aan uitgaven. De huidige uitgaven bedragen 27 miljoen euro.

Schouten zou voor een som van twaalf miljoen euro grootaandeelhouder worden van Vitesse, waarbij hij garant zou staan voor de restschuld, de reorganisatiekosten en de schuld bij de fiscus. In total zou dit neerkomen op een bedrag tussen de negen en tien miljoen euro. De rest zou bedoeld zijn om het tekort voor het volgende seizoen te dekken.

De huidige leiding houdt naar verluidt rekening met een tekort van 6,5 miljoen euro, waarvoor de club mikt op een investeerder. Schouten daarentegen zou scherper willen snijden in het spelersbudget, om het tekort te verkleinen tot maximaal 3,5 miljoen euro. Daarbij zou Van de Kuit vervolgens akkoord moeten gaan met een huurverlaging. Dat lijkt echter niet te gebeuren, waarop Schouten zichzelf heeft teruggetrokken. Door het mislukken van het plan neemt de kans op een faillissement toe.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: