Nelisse neemt gedwongen afscheid als prof

Nelisse neemt gedwongen afscheid als prof

11-08-2011 11:11

"Ik heb heel wat minder gepresteerd dan Van der Sar, dus zo?n avond had ik natuurlijk nooit gekregen. Maar dit doet toch pijn", zegt de 33-jarige spits in gesprek met De Telegraaf. "Normaal bepaal je zelf wanneer je stopt. Bij mij deed mijn knie dat."

"Twee jaar geleden kreeg ik last van het gewricht", vervolgt de aanvaller zijn verhaal. "Elke keer leek ik te herstellen, maar telkens ging het weer fout, waarna ik in juli 2010 ben geopereerd. Ik bleek een scheurtje in mijn kniepees te hebben. Dat heelde goed. Totdat ik een ontsteking in mijn knie kreeg. Wat ik de laatste maanden ook probeerde: de pijn ging niet meer weg."

Nu zeker is dat hij afscheid heeft genomen als prof, zijn er genoeg nieuwe plannen. "Ik heb enkele jaren geleden een stuk grond op Aruba gekocht en ben daar nu een huis aan het bouwen. Daarnaast ben ik ambassadeur van de Dutch Caribbean Stars, voetballers van Curaçao, Aruba en Bonaire die zich inzetten voor goede doelen, en van de Foundation Bicentini. Deze stichting wil op Curaçao een Sportplaza bouwen, waar de jeugd school en sport kan combineren."

"Ook wil ik veel tijd aan mijn dochter Saènne en zoon Quincy besteden en misschien ga ik me op mijn trainerscarrière storten. Maar eerst ga ik afkicken van voetbal en genieten?", aldus Nelisse.