Stockport 'delighted' met komst trainer Kalezic
Oud-Graafschap-trainer aan de slag in Conference

Stockport 'delighted' met komst trainer Kalezic

24-01-2013 16:38

De oefenmeester zat zonder club nadat hij in december 2011 ontslagen werd bij het Belgische Zulte-Waregem. Voordat hij in België aan de slag ging, was Kalezic werkzaam bij De Graafschap. Kalezic werd in 2009 gepromoveerd tot hoofdtrainer in Doetinchem, met de club promoveerde hij naar de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen 2011 nam Kalezic afscheid van de Superboeren.

De vicevoorzitter van Stockport, Specer Fearn, meent dat de aanstelling van Kalezic 'een reflectie is van de toekomstige richting die de club op wil'. Ryan McKnight, algemeen directeur, spreekt zijn trots uit op de website van de club. "Ik ben heel gelukkig dat we een manager van zo'n hoog kaliber hebben weten aan te stellen", aldus McKnight. Kalezic wordt maandag officieel gepresenteerd bij The Hatters.

In 2011 degradeerde Stockport County uit de Football League, daarmee verdween de langst actief zijnde voetbalclub uit het Engelse profvoetbal. Stockport County, opgericht in 1883, speelde in totaal 110 jaar in de Engelse profdivisies. De Conference is het vijfde voetbalniveau in Engeland.