Agudelo combineert Colombiaanse stijl met Amerikaanse mentaliteit
Utrecht-spits scoort zijn eerste: "Het was een mooie goal, maar toch ben ik erg teleurgesteld"

Agudelo combineert Colombiaanse stijl met Amerikaanse mentaliteit

07-02-2014 11:02
2

Hij is Amerikaans international, maar Juan Agudelo vindt zichzelf een Colombiaanse voetballer. De spits van FC Utrecht werd in 1992 geboren in het Zuid-Amerikaanse land. In de Verenigde Staten combineerde hij zijn stijl met de mentaliteit van de Amerikanen.

"Op mijn achtste ben ik vanuit Colombia naar New Jersey verhuisd, omdat mijn moeder hertrouwde met een Amerikaanse man", vertelt Agudelo tegen De Telegraaf. "Op mijn veertiende ging ik al uit huis, omdat ik werd uitgekozen voor een highschoolteam. Al snel kwam ik in de nationale jeugdploeg."

Wedden

Meer odds

"Alles in mijn stijl is Colombiaans, mijn bewegingen, mijn acties. Alleen in mijn kracht, snelheid én mentaliteit ben ik een Amerikaanse voetballer", omschrijft de spits zichzelf. Agudelo voetbalde in de Major League Soccer voor New York Red Bulls, Club Deportivo Chivas en New England Revolution.

In januari kocht Stoke City hem, maar Agudelo voetbalt nu op huurbasis in Utrecht. Donderdag maakte tegen PEC Zwolle zijn eerste treffer, al was dat niet genoeg voor de zege (1-2). "Het was een mooie goal, maar toch ben ik erg teleurgesteld", reageert Agudelo. "Ik had zo graag voor het eerst gewonnen met FC Utrecht. Alles veranderde na de rode kaart voor Sarota. Dat was een slechte beslissing."