Brouwers: Roda JC zit in mijn hart, dat is zeker een optie
Nederlandse verdediger: "Afwachten of andere clubs zich melden"

Brouwers: "Roda JC zit in mijn hart, dat is zeker een optie"

14-02-2014 08:32

Roel Brouwers moet komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Na zeven jaar komt er een einde aan zijn verblijf bij Borussia Mönchengladbach. De club verlengt het aflopende contract van de verdediger niet.

"Afgelopen dinsdag liet de club weten om mijn contract niet te verlengen", zegt Brouwers in gesprek met de Limburgse omroep L1. "Na dit seizoen ben ik zeven jaar bij Mönchengladbach geweest. Het is jammer, want ik heb het er altijd naar mijn zin gehad. Nu zal ik samen met mijn zaakwaarnemer kijken wat de andere mogelijkheden zijn."

Brouwers werd eerder dit seizoen in verband gebracht met een terugkeer bij Roda JC Kerkrade. Eind vorig jaar spraken beide partijen al met elkaar. Brouwers wenst de deur naar Roda JC niet te sluiten, vertelt hij aan de regio-omroep. "Roda is natuurlijk een interessante club die bij mij in het hart zit. Ik heb er twaalf jaar gespeeld. Dat is zeker een optie."

Of een terugkeer naar Nederland een reële optie is voor Brouwers, moet blijken. "Nu is het afwachten of nog andere clubs dan Roda zich melden. We gaan rustig bekijken wat voor mij het beste is. Ik heb bewezen dat ik me in de Bundesliga goed staande houd. Dat is dus interessant. Anderzijds is een terugkeer naar Nederland niet uitgesloten. Het zou mooi zijn om ook daar te laten zien wie ik ben."