Pellé hield zich in voor 'Ajax': Bij geel zou ik worden geschorst
"Ik had mijn emoties opgekropt en die kwamen eruit"

Pellé hield zich in voor 'Ajax': "Bij geel zou ik worden geschorst"

23-02-2014 19:15
13

Zichtbaar onaangedaan stond Graziano Pellè zondagavond voor de camera's van de in Enschede aanwezige pers. De Italiaan had even daarvoor alle woede van zich afgetrapt, nadat FC Twente in de blessuretijd naast Feyenoord was gekomen (2-2).

Pellè liep na het laatste fluitsignaal direct naar de kleedkamers en op zijn weg sloopte hij alles wat hij tegenkwam. "Op het veld kon ik mijn frustraties niet kwijt, want bij een gele kaart zou ik het duel met Ajax missen. Ik had mijn emoties opgekropt en die kwamen eruit", vertelde de aanvoerder van Feyenoord aan Fox Sports.'

De spits wilde vanwege een mogelijke schorsing een gele kaart voorkomen, maar de kans is groot dat hij nu alsnog de Klassieker en enkele andere wedstrijden moet missen. Erik Pieters werd in het verleden voor een vergelijkbare actie voor maar liefst drie wedstrijden geschorst. De aanklager zal maandag laten weten of hij Pellè gaat vervolgen.

"Het was niet netjes om me zo te gedragen, maar we zijn allemaal mensen. Ik wilde niemand pijn doen", vervolgde Pelle zelf nog over zijn vreemde gedrag na afloop. Spijt had hij niet. "Ik ben snel naar binnen gerend en heb daar niemand verwond, alleen de reclameborden en zo. Ik zal sorry zeggen tegen FC Twente." 

De Italiaan was mild voor de matig fluitende arbiter Serdar Gözübüyük, die geen goede indruk maakte en bij de cruciale gelijkmaker buitenspel over het hoofd zag. "Hij had een strafschop en rode kaart moeten geven aan de keeper van FC Twente en dat laatste doelpunt was honderd procent buitenspel. Maar de scheidsrechter is ook een mens, net als wij, hij kan ook fouten maken."