Robben hekelt 'kinderachtige' Wenger: Klaag niet over domme dingen
"Ik zeg altijd: als je een groot manager bent, neem dan je verlies"

Robben hekelt 'kinderachtige' Wenger: "Klaag niet over domme dingen"

12-03-2014 09:09
17

Arjen Robben stelt de persoonlijke aanval van Arsène Wenger niet erg op prijs. De manager van Arsenal haalde na de return tegen Bayern München opnieuw uit naar de Nederlander, die hij een 'uitstekende duikelaar' noemde.

Robben vindt dat Wenger met meer klasse zou moeten optreden. "Ik zeg altijd: als je een groot manager bent, neem dan je verlies. Als je wint ben je gelukkig, maar als je verliest moet je niet over domme dingen gaan klagen", aldus de flankspeler.

De Fransman hekelde Robben vanwege de twee penalty's die hij versierde, één in Londen en één in München. "Het waren twee strafschoppen", vindt de Oranje-international. "Maar ik wil mezelf niet verdedigen. Van een grote trainer verwacht je meer dan dit."

Volgens Wenger ligt de rode kaart van Wojciech Szczesny ten grondslag aan de uitschakeling van zijn ploeg. "Over twee wedstrijden gezien was dat de belangrijkste beslissing. We hadden kansen om te winnen, want Bayern was dit seizoen kwetsbaarder dan vorig jaar", aldus de coach.

Robben vond overigens dat hij dinsdag nog een strafschop verdiende. Hij ging neer na een vermeende overtreding van Santi Cazorla. "De fout die ik misschien maak, is dat ik nog een stap zet. Ik werd op mijn enkel getikt, dus dat lijkt me een overtreding", zei hij na afloop.