Advocaat: Zolang niemand me vraagt, reageer ik niet
AZ-trainer sprak nog niet met Zenit over terugkeer in Rusland

Advocaat: "Zolang niemand me vraagt, reageer ik niet"

14-03-2014 10:51

Dick Advocaat heeft in tegenstelling tot wat in de media gemeld werd nog geen beslissing over zijn toekomst genomen. Eerder deze week werd geschreven dat de trainer van AZ zou hebben aangegeven graag aan de slag te willen gaan bij Zenit Sint-Petersburg.

Daarnaast viel in de Russische media te lezen dat de club een terugkeer van Advocaat ook wel ziet zitten. "Maar ik heb tegen niemand gezegd dat ik graag naar Zenit wil", reageert Advocaat in gesprek met NUsport. De ervaren coach wil bovendien niet aangeven of hij oren heeft naar een rentree in Sint-Petersburg. "Zolang niemand me vraagt, reageer ik niet. Wat als Zenit mij inderdaad wil vastleggen? Met 'als' kan je niks kopen."

Zenit zette afgelopen week trainer Luciano Spalletti aan de kant. Al snel werd Advocaat in verband gebracht met de Russische club, met wie hij in het verleden de UEFA Cup won. Voordat Advocaat over zijn toekomst na gaat denken, vindt er eerst een gesprek met AZ plaats. "Ik las in de krant dat ik in kleine kring zou hebben laten weten dat ik hier in elk geval vertrek", aldus Advocaat. "Maar dat is niet zo. Ik heb nog met niemand gepraat over mijn toekomst. Niet met Zenit en ook niet met AZ."