Antonia ontsnapt aan rol van schlemiel: "Anders deed ik geen oog dicht"

"Ik reageerde en wilde hem wegduwen op zijn borst, maar dit is geen rood"

7 april 2014 om 09:31

Go Ahead Eagles stelde zaterdag lijfsbehoud zo goed als veilig, maar Jarchinio Antonia had niet zijn avond. De rechtsbuiten leverde wel de assist bij de beslissende 1-2 van Erik Falkenburg, maar miste ook vier opgelegde kansen. Bovendien werd hij in de slotfase met rood van het veld gestuurd.

Antonia kreeg direct rood na een opstootje met Mike te Wierik. "Toen ik het veld afliep, zei ik direct: Als we die 2-1 maar vasthouden en winnen, anders doe ik vannacht geen oog dicht", zo vreesde de vleugelaanvaller voor de rol van schlemiel. "Van die kansen hadden er zeker twee in gemoeten. We hadden hier met 4-1, 5-1 moeten winnen."

Uiteindelijk bleef het 1-2 en dus kon Antonia in de catacomben opgelucht adem halen en een feestje vieren. Hij moet nu wachten op het oordeel van de aanklager. "Dit kan niet anders dan geseponeerd worden", vindt Antonia, die door Te Wierik werd aangetikt en hem vervolgens overdreven zag vallen. "Ik reageerde op hem, wilde hem wegduwen op zijn borst, zoals je zag. Ik moet ook niet reageren, maar dit is geen rood."