FC Twente zoekt gif in nieuwe verdediger en trefzekere aanvaller
Tukkers stellen wensenlijstje voor de zomer op

FC Twente zoekt gif in nieuwe verdediger en trefzekere aanvaller

10-04-2014 18:58
3

Bij FC Twente heeft men een wensenlijstje voor komende zomer opgesteld. De Tukkers hopen in elk geval een ervaren verdediger en een trefzekere aanvaller aan te trekken.

Twente deed dit seizoen lang mee om de titel, maar moest uiteindelijk toch afhaken. Trainer Michel Jansen heeft in te veel wedstrijden moeten concluderen dat zijn ploeg eigenlijk te weinig kreeg, iets dat in Enschede een structureel probleem is.

Om de problemen te verhelpen, moet de komende transferperiode in elk geval twee spelers opleveren. Volgens Voetbal International gaat de eredivisionist op zoek naar een verdediger die de dwingende persoonlijkheid heeft om spelers bij de les te houden. Daarnaast moet er een spits komen die meer goalgetter is dan Luc Castaignos.

Belangrijk is ook dat de aanwinsten gif hebben, want de huidige selectie herbergt te veel ideale schoonzonen. "Gif, ja, daar noem je zoiets", bevestigt voorzitter Joop Munsterman die wens. "In 2008 werden we tweede onder Fred Rutten. Als we echt willen doorbijten moet er meer gif in de groep komen, analyseerde zijn opvolger Steve McClaren."

"Vlak voor het sluiten van de transferwindow kwam McClaren vervolgens met Kenneth Perez op de proppen. Een prima voetballer, maar ook een winnaarstype dat medespelers op het trainingsveld en in de wedstrijd flink tot de orde kon roepen. Daaraan ontbreekt het nu, dus daar moeten we eens goed naar kijken", aldus de preses.