Zodra ik Hiddink tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer
Feyenoord-trainer baalt van gang van zaken

"Zodra ik Hiddink tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer"

14-04-2014 21:52
8

Ronald Koeman had Feyenoord komende zomer dolgraag verlaten voor het Nederlands elftal. De oefenmeester had zelfs als rechterhand van bondscoach Guus Hiddink willen dienen.

Koeman bedankte voor deze functie bij Oranje, maar niet vanwege een gebrek aan interesse. "Het enige waarmee ik problemen heb, is de manier waarop alles is gelopen", stelt de trainer in een interview met weekblad Voetbal international. "Ik weet het nog steeds niet. Zodra ik Guus tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer."

De oud-international, die voor volgend seizoen nog geen nieuwe werkgever heeft, plaatst diverse vraagtekens bij de gang van zaken. "Wist hij er niet van dat Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal, red.) mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat ik twee jaar onder hem kon werken om het daarna zelf te doen? Of was hij wel op de hoogte en waarom belde hij me dan zelf niet?"

Koeman was eventueel geïnteresseerd in een toenaderingsgesprek. "Natuurlijk", benadrukt hij. "Als Guus mij een beeld zou hebben geschetst waarin ik goed kan functioneren… Wat maakt mij het nou uit wie de persconferentie doet? Sterker: ik zou zo prima kunnen werken met het type coach dat Guus is. Voel ik me absoluut niet te groot voor. Ik had het best wel gewild."