In het kort: Maduro buitenspel, MVV'ers bestolen, KNVB houdt NAC in de gaten

In het kort: Maduro buitenspel, MVV'ers bestolen, KNVB houdt NAC in de gaten

15-04-2014 23:23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Romeinse artsen ontdekken blessure Maduro
Het Griekse PAOK Saloniki moet het een maand stellen zonder Hedwiges Maduro. Een second opinion in Rome heeft een achillespeesblessure aan het licht gebracht. "Helaas is de blessure niet direct herkend", vertelde de ongelukkige Nederlander aan De Telegraaf. "Er bleek later toch sprake van een kleine scheur in het spiertje naast mijn achillespees."

Spelers MVV krijgen bezoek van dieven

Verschillende spelers van MVV Maastricht zijn dinsdag slachtoffer geworden van diefstal. Uit de kleedkamer van de Jupiler League-club op trainingscomplex Klein Geusselt werden onder meer portemonnees en smartphones ontvreemd, meldt dagblad De Limburger.

SS Lazio legt Klose nieuw contract voor
SS Lazio hoopt Miroslav Klose te behouden. De Duitse spits heeft een eenjarige aanbieding op zak van de Italiaanse club, meldt La Gazzetta dello Sport dinsdag. Namens Lazio laat sportief directeur Igli Tare weten dat de gesprekken met de oud-speler van onder meer Bayern München en 1. FC Kaiserslautern in gang zijn gezet. Klose kwam dit seizoen in 28 wedstrijden tot 8 goals namens Lazio.

KNVB houdt oogje in het zeil bij NAC
NAC Breda is opnieuw ingedeeld in categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB, dat meldt BN De Stem dinsdag. De club uit Breda blijft zodoende onder toezicht staan van de voetbalbond. NAC staat sinds eind vorig jaar 'onder curatele' van de bond, iets dat nadrukkelijk invloed heeft op de dagelijkse gang van zaken bij NAC. "Daarom komt dit niet als een verrassing voor ons. Binnen twee jaar willen we categorie 1 verlaten", aldus directeur Justin Goetzee tegenover de krant.

Maastricht ontvangt Jong Oranje
De EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Luxemburg wordt op 3 juni gespeeld in Stadion De Geusselt in Maastricht. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Jong Oranje ligt op koers voor een ticket voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Tsjechië wordt gehouden. De ploeg van coach Albert Stuivenberg boekte in kwalificatiegroep 10 drie zeges op rij tegen Schotland, Luxemburg en Georgië en speelde gelijk in Slowakije. Voordat Nederland in Maastricht tegen Luxemburg aantreedt, speelt het eerst nog op 28 mei de uitwedstrijd tegen Schotland. De nummer één van de poule plaatst zich zeker voor de beslissende play-offs die in oktober worden gespeeld.

Laatste kans voor Oranje-fans
De laatste verkoopfase voor de kaartjes van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië gaat dinsdagmiddag om 12.00 uur van start. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zijn er nog toegangsbewijzen beschikbaar voor alle groepsduels van het Nederlands elftal. Van de 64 wedstrijden zijn er tot nu toe 10 volledig uitverkocht, waaronder de openingswedstrijd van Brazilië tegen Kroatië op 12 juni. Dat geldt ook voor de andere groepsduels van het gastland tegen Kameroen en Mexico en de finale. In de poule van Nederland zijn Spanje - Chili en Australië - Spanje uitverkocht. Nederland opent het WK op 13 juni met de wedstrijd tegen titelverdediger Spanje.

Liverpool rouwt
Spelers, oud-spelers en supporters van Liverpool herdenken dinsdag op een bomvol Anfield Road massaal de Hillsborough-ramp van 25 jaar geleden. Destijds werden 96 supporters van de Reds doodgedrukt tijdens de halve finale van de FA Cup tegen Nottingham Forest. De herdenking is dit jaar extra beladen vanwege het onderzoek dat momenteel loopt naar de doodsoorzaak van de slachtoffers. Nabestaanden vechten al jaren voor gerechtigheid.

Gago moet vrezen voor WK
Argentinië moet het op het WK in Brazilië mogelijk stellen zonder Fernando Gago. De middenvelder van Boca Juniors liep afgelopen weekend een knieblessure op, die hem zo'n twee maanden aan de kant houdt. Gago is normaal gesproken een vaste waarde in het elftal van bondscoach Alejandro Sabella, die hem al eens de ideale aangever van Lionel Messi noemde.