'Topduel' brengt Dortmund naar finale: Paniekaanval bij verlenging
Klopp erg content, collega vooral trots

'Topduel' brengt Dortmund naar finale: "Paniekaanval bij verlenging"

15-04-2014 23:52

Borussia Dortmund werd dit seizoen vroegtijdig kansloos gelaten in de Duitse Bundesliga en de Champions League aangaande de eindzege. In de DFB-Pokal is de ploeg van Jürgen Klopp daarentegen wellicht nog maar negentig minuten verwijderd van de trofee.

Dinsdagavond bereikte Dortmund de eindstrijd door VfL Wolfsburg met 2-0 te verslaan. De opponent wist er een echte wedstrijd van te maken, maar vergat 'BVB' een tegentreffer toe te brengen. "Als we vandaag hadden moeten verlengen, had ik een paniekaanval gekregen", sprak Klopp na afloop. "Wolfsburg was de slechtst denkbare tegenstander die we hadden kunnen krijgen. We hebben naar een topduel zitten kijken."

De tacticus van de Duitse grootmacht beaamde dat de gelukkigste ploeg zegevierde. "Gezien de kwaliteiten van Wolfsburg is het ook niet raar dat het nog spannend werd. Ze bleven aandringen. Maar dat we hebben gewonnen was niet onverdiend", aldus Klopp, wiens formatie in de finale zal aantreden tegen Bayern München of 1. FC Kaiserslautern.

Wolfsburg
Collega Dieter Hecking hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. De positieve kant overheerste. "Ik ben enorm trots op mijn ploeg, we hebben een topprestatie geleverd. De koelbloedigheid van Dortmund heeft de doorslag gegeven. Nu moeten ze Bayern laten zien dat de andere clubs ook nog meetellen."