Eriksen: Ligt het dan aan Ajax of de Eredivisie? Ik denk het laatste
"Er is tijd om fouten te maken, want je kunt het weer goed maken"

Eriksen: "Ligt het dan aan Ajax of de Eredivisie? Ik denk het laatste"

16-04-2014 08:40
34

Christian Eriksen heeft met zijn vertrek bij Ajax zijn comfortzone verlaten en dat bevalt hem goed. De Deen merkt dat er bij Tottenham Hotspur meer aandacht is voor het individu.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de Ajax-spelers die voor het buitenland kozen, daar niet altijd even succesvol zijn. "Bij Ajax is het opleiden, word je begeleid", kijkt Eriksen in Sp!ts terug op zijn periode in Amsterdam. "Dat is ook nodig, omdat de meeste spelers jong zijn. Er wordt vanuit één gedachte gehandeld, vanuit het collectief en iedereen gaat daarin mee."

Maar wellicht is de opleiding dan wel te veel op het collectief gericht, gezien de vervolgstappen die Ajacieden maakten. Eriksen: "Ik kan niet voor andere spelers spreken. Bij Ajax heb je in ieder geval geen sterren die zich groter voelen dan het team. Zo hoort het ook, maar het is in de praktijk niet altijd het geval. Zeker niet bij de absolute topclubs, waar de gemiddelde leeftijd van een team meestal hoger ligt en het individu meer ruimte krijgt."

Eriksen vond het bij Ajax steeds moeilijker worden om nieuwe uitdagingen te vinden. "Het lijkt voor Ajax steeds makkelijker te worden om kampioen te worden, maar tegelijkertijd komen ze in de Champions League toch niet verder dan de groepsfase. Ligt dat dan aan Ajax of aan de Eredivisie? Ik denk het laatste. Er is tijd om fouten te maken, want je kunt het weer goed maken", aldus de 22-jarige middenvelder.