'AZ geeft talentvolle doelman uit Zuid-Amerika een kans om te overtuigen'
Alkmaarse club test 21-jarige doelman uit Uruguay

'AZ geeft talentvolle doelman uit Zuid-Amerika een kans om te overtuigen'

16-04-2014 12:16
2

AZ bekijkt de komende periode of Sergio Rochet Álvarez een potentiële aanwinst voor de club uit Alkmaar kan zijn. De Uruguayaanse doelman is op proef in Noord-Holland, meldt Voetbal International.

De 21-jarige Rochet is contractspeler van het Uruguayaanse Danubio, maar heeft volgens het magazine zijn zinnen gezet op een transfer naar Europa. Momenteel krijgt hij de kans om de technische leiding van de club uit Alkmaar te overtuigen van zijn kwaliteiten. Wanneer Rochet bevalt, liggen er kansen voor de 1.90 meter lange Zuid-Amerikaan.

De huidige eerste doelman van AZ, Esteban Alvarado, is in het bezit van een contract tot de zomer van 2015. Yves De Winter, tweede keeper in Alkmaar, ligt eveneens nog een jaar vast. Volgens VI neemt AZ aan het einde van dit seizoen afscheid van keepers Erik Heijblok en Hobie Verhulst. Eerder stond de Zuid-Amerikaanse doelman Sergio Romero enkele seizoenen onder contract bij AZ. De Argentijn verruilde de Eredivisie voor Sampdoria, momenteel komt hij op huurbasis uit voor AS Monaco.