NAC hakt knopen door: zeven spelers vertrekken na dit seizoen
Spitsen Poepon en Perica mogen wel langer blijven

NAC hakt knopen door: zeven spelers vertrekken na dit seizoen

16-04-2014 12:50

NAC Breda gaat na dit seizoen niet verder met Tim Gilissen, Boldizsár Bodor, Peter Gommeren en Peter Stuy van den Herik. Ook huurling Danny Verbeek vertrekt uit het Rat Verlegh Stadion.

 

Op de clubsite maakt NAC woensdag bekend dat het de contracten van de voornoemde vier spelers niet verlengt. Vooral het vertrek van Gilissen is verrassend, hij staat al sinds 2007 onder contract in Breda. "Als persoon mag ik Tim heel graag, alleen kan hij niet brengen wat hij wil brengen", zegt technisch directeur Graeme Rutjes tegen BN/De Stem.

"Hij komt aan te weinig wedstrijden en is daardoor niet belangrijk genoeg voor het team. Door blessures mist hij te veel wedstrijden. Dat weet hij zelf ook. Er zit te veel spanning aan de achterkant van zijn lichaam, waardoor hij tot twintig duels per seizoen komt", aldus Rutjes. Anouar Hadouir maakte dinsdag zelf al bekend dat hij bij NAC vertrekt. De club zou hem ook geen nieuwe verbintenis hebben gegeven.

Tweede doelman Gabor Babos beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan, maar NAC hoopt hem via een keeperstrainingscursus langer aan de club te binden. De van Standard Luik gehuurde Verbeek kan voor 100.000 euro ingelijfd worden, maar NAC heeft voldoende middelen om de speler definitief vast te leggen. Bovendien is de technische leiding niet overtuigd van de kwaliteiten van Verbeek. 

"Met Stipe Perica en Rydell Poepon proberen we wel langer te houden en opnieuw te huren. En van Jordy Buijs hopen we dat hij zijn aflopende contract wil verlengen. In die spelers zien we toekomst", besluit Rutjes.