Rekik hoopt op 'serieuze kans': Ik wil bij City spelen, dat is het grote doel
"Zinloos om vervolgens weer een jaar op de bank of tribune bij City te gaan zitten"

Rekik hoopt op 'serieuze kans': "Ik wil bij City spelen, dat is het grote doel"

16-04-2014 13:13
10

PSV-huurling Karim Rekik is niet van plan om zonder slag of stoot terug te keren naar Manchester City. De negentienjarige verdediger zal tijdens een evaluatiegesprek met zijn Engelse werkgever opkomen voor zijn eigen belangen, vertelt hij.

"Ik wil bij City spelen, dat is het grote doel", zegt Rekik in een interview met Voetbal International. "Maar ik ga alleen terug als er een serieuze kans op een redelijk aantal speelminuten is. Ik heb straks een jaar Eredivisie in de benen. Het is zinloos om vervolgens weer een jaar op de bank of tribune bij City te gaan zitten." De concurrentie is groot in Engeland, maar mogelijk bieden zomerse transferschermutselingen kansen op meer speeltijd bij City.

"Momenteel zitten er met Vincent Kompany, Martin Demichelis, Joleon Lescott en Matija Nastasic veel concurrenten van me in de selectie van City. Als zij blijven, kan ik beter nog een jaar worden verhuurd. Maar Lescott wil weg. Stel dat ze Lescott laten gaan en ze vervangen hem niet, dan is dat interessant voor mij", zegt Rekik, die weet dat hij alleen door kan groeien als voetballer wanneer hij minuten maakt.

"Om door te kunnen groeien moet ik volgend jaar ook bij City minimaal twintig wedstrijden kunnen spelen. Dat is mijn insteek en dat zal ik tijdens de evaluatie met City duidelijk aangeven", aldus Rekik in VI. De verdediger debuteerde eerder dit jaar in het oefenduel met Frankrijk in het Nederlands elftal. Namens PSV kwam Rekik tot 29 officiële wedstrijden.