Portugese media: 'AZ aan de haal met oud-aanvaller van Real Madrid'
Balboa wordt door agent in verband gebracht met twee Nederlandse club

Portugese media: 'AZ aan de haal met oud-aanvaller van Real Madrid'

16-04-2014 14:29
2

Javier Angel Balboa Osa, een 28-jarige aanvaller van Estoril, staat volgens Portugese media in de belangstelling van AZ. De spits, geboren in Spanje, kwam in het verleden onder meer uit voor Real Madrid en Benfica.

Tussen 2005 en 2008 trad Balboa twaalf keer aan in de hoofdmacht van de Koninklijke, tevens werd hij een seizoen verhuurd aan Racing Santander. Na zijn verblijf bij de Spaanse topclub tekende Balboa een contract bij Benfica. Via Beira-Mar en kwam de aanvaller uiteindelijk bij Estoril terecht. Het management van de aanvaller bevestigt de interesse van twee Nederlandse clubs; volgens media in Portugal zou vooral AZ concreet werk willen maken van de komst van Balboa.

Bruno Meireles, de zaakwaarnemer die met het 'dossier' Balboa belast is, laat weten dat de gesprekken gaande zijn. "Het is een feit dat we werken aan een voorstel van een Nederlandse club om Balboa te huren. Er zijn twee clubs geïnteresseerd in Balboa. Ik heb contact gehad met deze twee clubs en nu is het zaak dat er een formeel voorstel wordt gedaan aan de speler en zijn club", aldus Meireles.

"Allereerst moet er een akkoord bereikt worden met Estoril, pas daarna kunnen de onderhandelingen met de speler beginnen. Maar Balboa heeft indruk gemaakt op deze twee clubs en ik verwacht dat we snel meer nieuws naar buiten kunnen brengen." De international van Equatoriaal-Guinea kwam dit seizoen 37 keer in actie namens Estoril. Hij scoorde vijf keer namens de nummer vier van de Portugese competitie.