Club Brugge klopt Genk en doet helemaal mee in Belgische titelrace
Topclub deelt koppositie met concurrent uit Luik

16-04-2014 22:33

Club Brugge heeft zich in de play-offs om de Belgische voetbaltitel ten koste van Racing Genk (2-0) naast koploper Standard Luik genesteld. Beide kampioenskandidaten hebben 38 punten, de ploeg uit Wallonië had daar wel een wedstrijd minder voor nodig.

Club Brugge, waar voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme met de scepter zwaait, domineerde woensdagavond in het Jan Breydel Stadion langdurig, maar kreeg de bezoekers er laat onder. Dat lukte pas toen die tot tien man waren gereduceerd. De Ghanees Bennard Kumordzi kreeg halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart.

De Deen Jesper Jørgensen scoorde vijf minuten later de o zo bevrijdende openingstreffer. De Hongaarse doelman Laszlo Köteles, die zijn honderdste wedstrijd speelde voor Racing Genk, was kansloos op zijn gecontroleerde inzet. In de slotfase had ook Tom De Sutter nog succes, waarop de oude club van de ontslagen Mario Been met lege handen achterbleef.