Manchester City ontsnapt aan nederlaag en ziet titel verder uit beeld raken
Engelse grootmacht niet langs hekkensluiter Sunderland: 2-2

16-04-2014 22:39
1

Manchester City heeft voor de tweede keer op rij niet gewonnen in de Premier League. Na de nederlaag tegen directe concurrent Liverpool van afgelopen weekend, werd er woensdag zeer teleurstellend met 2-2 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Sunderland.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor Manchester City. De nummer drie van de ranglijst kende een droomstart en stond al na twee minuten op een 1-0 voorsprong. Sergio Agüero, voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis, had een fraaie actie in huis en zag zijn voorzet feilloos binnengeschoten worden door Fernandinho.

Ook na het doelpunt bleek de ploeg van Manuel Pellegrini heer en meester en creëerde het enkele grote kansen, maar gescoord werd er niet meer. Toch kwam de gelijkmaker van Conor Wickham, zo'n beetje de slechtste man op het veld, er in de 73ste minuut. De spits tikte binnen uit een perfecte voorzet van Emanuele Giaccherini.

Op aangeven van Fabio Borini maakte Wickham er niet veel later zelfs 1-2 van. Sunderland leek op weg naar de overwinning, maar in de slotminuut kwam City toch nog op gelijke hoogte. Samir Nasri was trefzeker en miste nog geen minuut later een opgelegde kans op de 3-2. Door de remise heeft City nu drie verliespunten meer dan koploper Liverpool.