'Veilig' Crystal Palace bezorgt Everton zeer dure nederlaag
Subtopper laat vierde plek liggen: 3-2

16-04-2014 22:43
1

Everton heeft woensdag de kans op de vierde plaats in de Premier League laten liggen. De subtopper ging in eigen huis zeer verrassend onderuit tegen laagvlieger Crystal Palace, dat zich door de 3-2 zege verzekerde van nog een seizoen op het hoogste niveau.

Everton was in eigen huis de hele eerste helft heer en meester en kreeg via Gerard Deulofeu en Romelu Lukaku ook aardige kansen, maar het was Crystal Palace dat met een voorsprong de rust inging. In de 24ste minuut werd een voorzet van Yannick Bolasie erg matig verwerkt door doelman Tim Howard, waarna Marouane Chamakh een niet te missen kans gunde aan sterspeler James Puncheon (foto): 0-1.

Vlak na rust deelde Crystal Palace de genadeklap uit toen Dann een hoekschop van Bolasie achter Howard kopte. In de zestigste minuut werd het echter toch weer spannend toen Steven Naismith na goed terugleggen van Leighton Baines de 1-2 maakte. Cameron Jerome bracht de marge echter weer op twee, voordat Kevin Mirallas vlak voor tijd de eindstand op 2-3 bepaalde.

Door de nederlaag blijft Everton vijfde, met één punt minder dan nummer vier Arsenal. Crystal Palace kan de laatste wedstrijden van het seizoen vrijuit voetballen want de club kan niet meer degraderen.