Voormalig Chelsea-ster hoopt op transfervrij vertrek naar Amerika
Duff verlengt contract bij Fulham niet

Voormalig Chelsea-ster hoopt op transfervrij vertrek naar Amerika

16-04-2014 22:59

Damien Duff is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Fulham FC. De vleugelspits is in het bezit van een aflopend contract en zal die verbintenis hoe dan ook niet verlengen.

De 35-jarige Duff speelt al sinds 2009 voor Fulham, dat hem destijds overnam van Newcastle United, en kwam tot 173 competitieduels voor de club. "Ik vertrek bij Fulham", aldus de linksbuiten tegenover The Times. "De club heeft nog niet met mij gesproken en ik heb ook niet gesproken met de club, want het is niet nodig om te praten."

Duff sprak al met Robbie Keane, met wie hij jarenlang samenspeelde voor Ierland, over een vertrek naar de Amerikaanse Major League Soccer. "Hij vindt het daar geweldig en tekent elke zes maanden een nieuw contract, dus hij zal nog wel even bij LA Galaxy blijven. We moeten afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik zie het eerlijk gezegd wel zitten."

Duff gold jarenlang als één van de beste spelers uit de Premier League en speelde enkele seizoenen voor Chelsea. De vleugelflitser werd daar uiteindelijk uit de basis verdrongen door Arjen Robben. In die jaren had ook Manchester United belangstelling voor de linkspoot, die toen werd gezien als 'de nieuwe Ryan Giggs'.