Benfica wint bekerkraker en maakt zich op voor finale
FC Porto kan niet voor verrassing zorgen

17-04-2014 00:28

Benfica stuurt dit seizoen aan op de dubbel in Portugal. De aanstaande landskampioen bereikte woensdagavond voor eigen publiek de eindstrijd van het nationale bekertoernooi. Dat ging ten koste van rivaal FC Porto, die er in Lissabon niet in slaagde een voorsprong van 1-0 te verdedigen. Benfica won uiteindelijk met 3-1.

André Gomes was de gevierde man. De enige Portugees in het basiselftal van de thuisclub - FC Porto had er twee - besliste het duel tien minuten voor tijd. De Argentijn Eduardo Salvio opende de score geheel naar wens al na ruim een kwartier.

Na rust maakte Silvestre Varela verrassend gelijk. Benfica speelde toen al enige tijd met tien man. Guilherme Siqueira kreeg in de 28ste minuut zijn tweede gele kaart, drie minuten na de eerste. Enzo Pérez (foto, strafschop) en Gomes lieten de aanhang alsnog tevreden naar huis gaan.

In de finale staat Benfica tegenover Rio Ave. Dat schakelde verrassend Sporting Braga uit. Na de 0-0 in Braga eindigde de return in Vila do Conde in 2-0. Ukra en Rúben Ribeiro scoorden.