FC Utrecht denkt aan miljoenentransfers: Er is veel interesse voor die twee
"Wij staan niet afwijzend tegenover een transfer, maar dan wel tegen onze prijs"

FC Utrecht denkt aan miljoenentransfers: "Er is veel interesse voor die twee"

17-04-2014 07:44
9

FC Utrecht beleeft een armzalig seizoen en ziet komende zomer wellicht opnieuw de sterkste spelers vertrekken. De club houdt rekening met miljoenentransfers van Robbin Ruiter en Jens Toornstra.

"Wij weten dat er veel interesse is voor Robbin en Jens", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in De Telegraaf. "Wij staan niet afwijzend tegenover een transfer, maar dan wel tegen onze prijs. Dan kunnen wij weer herinvesteren in nieuwe spelers."

De Domstedelingen hebben de transfers nodig, want het tekort bedraagt dit seizoen liefst 6,5 miljoen euro. Volgend jaar moet dat minimaal gehalveerd worden. "Het verder terugdringen van het tekort is het resultaat van het nieuwe beleid dat we hebben ingezet. Komend seizoen plukken we de vruchten van enkele reorganisaties en besparingen, terwijl we plussen schrijven op het gebied van ticketing en vooral ook merchandising."

Van Schaik benadrukt dat de selectie niet meer onder de bezuinigingen lijdt. "De tijd van beknibbelen op de kwaliteit op het veld is voorbij. Voor het eerst kunnen we weer investeren. We hebben voor komend seizoen al Willem Janssen vastgelegd en er is ruimte voor nog één à twee aankopen", aldus de directeur.

De 27-jarige Ruiter staat nog geen twee jaar onder de lat bij FC Utrecht, waar hij doorgaans een goede indruk maakt. AZ en clubs uit de Premier League - waaronder Newcastle United en Swansea City - hebben belangstelling voor de sluitpost, die een contract heeft tot 2016.

Toornstra (25) is eveneens bezig aan zijn tweede jaar bij Utrecht, dat hem in de winterstop van vorig seizoen overnam van ADO Den Haag. De middenvelder ontwikkelde zich direct tot absolute sterkhouder van de ploeg. Met 19 goals in 48 duels is hij bovendien ook scorend van grote waarde. Het contract van de tweevoudig international loopt in 2017 af.