In het kort: Van der Gaag mag weer trainen, Sneijder tegen Eskisehirspor

In het kort: Van der Gaag mag weer trainen, Sneijder tegen Eskisehirspor

17-04-2014 22:18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van der Gaag mag trainerscarrière hervatten
Mitchell van der Gaag mag weer aan de slag gaan als trainer in het betaald voetbal. De Nederlander stapte in september 2013 noodgedwongen op bij Belenenses vanwege hartklachten. Inmiddels is de voormalig profvoetballer geopereerd en heeft hij zijn revalidatie afgerond. Volgens zijn artsen is hij fysiek volledig in staan om weer als coach terug te keren in het profvoetbal.

Sneijder in bekerfinale tegen Eskisehirspor
Galatasaray neemt het in de Turkse bekerfinale op tegen Eskisehirspor. Die club was donderdag in de halve finale tegen Antalyaspor met 1-3 de sterkste. Favoriet Galatasaray plaatste zich woensdag al voor de eindstrijd door een afgetekende 5-2 overwinning op Bursaspor. Wesley Sneijder was met een doelpunt van grote waarde in dat duel.

Higuain vraagteken na ongelukkige botsing
Gonzalo Higuain heeft donderdag tijdens de training van Napoli door een ongelukkige botsing met een ploeggenoot een blessure opgelopen aan het linkerbeen. Het is daardoor twijfelachtig of Argentijnse aanvaller, dit seizoen al goed voor zeventien doelpunten in de Serie A, kan meedoen in de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Udinese. Mocht de kneuzing ernstiger zijn dan wordt gedacht, dan komt mogelijk ook zijn deelname aan de bekerfinale op 3 mei in gevaar. In het duel om de Coppa Italia is Fiorentina de tegenstander van Napoli.

Borussia ziet eerste doelman even wegvallen
Borussia Dortmund moet het voorlopig stellen zonder doelman Roman Weidenfeller. De 33-jarige sluitpost liep dinsdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-0) een spierblessure op. De Australische international Mitchell Langerak vervangt Weidenfeller zaterdag onder de lat tegen FSV Mainz. Dortmund is met Schalke 04 in gevecht om de tweede plaats in de Bundesliga achter de ongenaakbare kampioen Bayern München. Met nog vier wedstrijden te gaan, hebben de 'Borussen' 3 punten meer dan de club uit Gelsenkirchen. Dortmund staat op 17 mei in de finale van het toernooi om de DFB-Pokal tegenover Bayern.

AZ geeft trouwe fans gratis toegang tot play-offs
Seizoenkaarthouders van AZ krijgen als blijk van waardering gratis toegang tot de play-offs in de Eredivisie. Dat laat de club uit Alkmaar donderdag weten middels de officiële website. AZ verzekerde zich van deelname aan het 'toetje' van het Eredivisie-seizoen, de trouwe AZ-aanhangers hoeven geen aparte kaartjes te kopen voor het thuisduel - of bij winst thuisduels - van AZ.

Oud-spits Rebrov hoofdtrainer van Dinamo Kiev
Sergei Rebrov is de rest van dit seizoen trainer van Dinamo Kiev. Dat heeft de Oekraïense club van voetballer Jeremain Lens donderdag bekendgemaakt. Rebrov volgt Oleg Blochin op, die woensdag na de nederlaag voor eigen publiek tegen Shakhtar Donetsk (0-2) werd ontslagen. Hij was al als assistent werkzaam bij de club.Tijdens zijn actieve loopbaan kwam Rebrov uit voor Dinamo Kiev. Ook voetbalde hij voor Tottenham Hotspur en West Ham United.

Voorzitter Fenerbahçe verliest hoger beroep
De voorzitter van Fenerbahçe, Aziz Yildirim, moet definitief de gevangenis in. Zijn beroep tegen zijn straf is donderdag afgewezen. De preses van de club van Dirk Kuyt moet zijn straf uitzitten vanwege zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal en het leiden van een criminele organisatie. Hij werd in 2012 al voor zes jaar en drie maanden bestraft. Hij zat al een jaar in voorarrest, maar de rechtbank in Istanbul bepaalde dat hij in afwachting van zijn beroep moest worden vrijgelaten. Hij moet nu toch de rest van zijn straf uitzitten. Fenerbahçe is op weg naar de landstitel in Turkije.

'Aussies' blij met terugkeer van Cahill
Tim Cahill lijkt op tijd hersteld voor het WK in Brazilië. De international van Australië, momenteel actief bij New York Red Bulls, maakte woensdag zijn rentree op het veld in het competitieduel met Philadelphia Union (2-1 winst). Cahill stond drie weken langs de kant met zijn blessure. Australië is tijdens het WK in Zuid-Amerika één van de tegenstanders van het Nederlands elftal.

Jordi Alba staat opnieuw langs de kant
Jordi Alba heeft aan de verloren bekerfinale tegen Real Madrid (1-2) een dijbeenblessure overgehouden. Dat meldt FC Barcelona donderdag. Alba, die in de rust vervangen werd door Adriano, wordt donderdag verder onderzocht. De Spanjaard staat niet voor het eerst langs de kant dit seizoen. In totaal miste Alba zestien wedstrijden door blessures.

Kompany wordt cafébaas: 'Good Kompany'
Vincent Kompany wordt cafébaas. De verdediger van Manchester City opent in België twee sportcafés, weet de Gazet van Antwerpen. De etablissementen openen hun deuren in Brussel en Antwerpen en dragen de naam 'Good Kompany'. De international van België zal niet zelf achter de bar gaan staan, meldt de krant.

Clubicoon Van der Kuijlen blijft scouten voor PSV
Willy van der Kuijlen blijft als scout verbonden aan PSV. De oud-speler van de club heeft zijn contract in Eindhoven verlengt, meldt Voetbal International. Volgens het magazine zet de voormalig aanvaller zijn werkzaamheden bij PSV nog zeker twee seizoenen voort. Van der Kuijlen is met 311 doelpunten topscorer aller tijden van de Eindhovenaren. Ook jeugdtrainer en scout Klaas van Baalen blijft aan PSV verbonden, weet het magazine.