Mentaliteit Atlético inspireert PEC-trainer Jans voor bekerfinale
Jans: "Ik heb gekeken naar wat wij van Atletico Madrid kunnen leren"

Mentaliteit Atlético inspireert PEC-trainer Jans voor bekerfinale

17-04-2014 11:20
1

De manier van spelen van Atlético Madrid is een grote inspiratiebron voor PEC Zwolle, dat zondag in de bekerfinale tegenover Ajax staat. Trainer Ron Jans probeert de mentaliteit van de Spaanse topploeg op zijn spelers over te brengen in de aanloop naar de voor de Overijsselse club historische wedstrijd.

Woensdag trainde Jans met het accent op druk zetten én op verdedigen met een over-mijn-lijk-mentaliteit, schrijft Metro. Het aanvallend ingestelde PEC Zwolle kan zondag in de situatie komen dat een voorsprong vastgehouden moet worden. Om dat te bewerkstelligen, haalde Jans het optreden van Atlético Madrid tegen FC Barcelona in de Champions League aan.

"Ik heb gekeken naar wat wij van Atletico Madrid kunnen leren", zegt Jans in de gratis krant. "Toen zij tegen FC Barcelona speelden, stonden er gelijk drie man om Messi heen als hij de bal kreeg. Tegen Ajax moeten wij ook zo dicht mogelijk bij elkaar spelen. Verdedigend moet alles kloppen."

"Als één speler niet doordekt, worden we uitgespeeld. Dat is best moeilijk, want we spelen niet vaak op deze manier. Maar het is wel nodig om in bepaalde fases een wedstrijd uit het vuur te slepen", weet de oefenmeester, die zijn onvrede over de training liet merken.

"Nee, het was geen manier om de boel op scherp te zetten", reageert de Zwollenaar. "Dat deed ik om het besef te creëren hoe we willen en moeten spelen. Dat kan veel beter, maar ik weet zeker dat ze ervan geleerd hebben. En het is nu pas woensdag hè?"