FC Utrecht kiest na heftig jaar voor 'frisse wind': Een nieuw gezicht is goed
Clubleiding legde aanbod van Wouters om stap terug te doen naast zich neer

FC Utrecht kiest na heftig jaar voor 'frisse wind': "Een nieuw gezicht is goed"

17-04-2014 14:27

FC Utrecht neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Jan Wouters. De hoofdtrainer gaf zelf aan als assistent-trainer aan de club verbonden te willen blijven, maar de clubleiding stemde daar niet mee in.

"Het is niet het goede moment. Wij vinden dat daar tijd tussen moet zitten", citeert Novum algemeen directeur Wilco van Schaik donderdag. "We hebben een heftig jaar gehad. Daarom is het goed een nieuw gezicht voor de groep te krijgen. De nieuwe trainer moet de ruimte krijgen om zijn eigen staf in te vullen." Wouters is bezig aan zijn vijfde jaar bij FC Utrecht, de laatste tweeënhalf fungeerde hij als hoofdtrainer bij de Eredivisie-club.

Wouters zelf ziet in zijn huidige assistent, Rob Alflen, een mogelijke opvolger. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een prima hoofdtrainer is. Hij heeft alle kwaliteiten in huis en is ambitieus", sprak de scheidend hoofdtrainer. Van Schaik is het met Wouters eens en bevestigt dat Alflen een kandidaat zou kunnen zijn. "Ik sluit niets uit. Hopelijk kunnen we binnen een of twee maanden de nieuwe hoofdtrainer presenteren."