'FC Twente houdt ernstig rekening met vertrek van begeerd duo'
Castaignos en Tadic op de lijstjes bij clubs uit het buitenland

'FC Twente houdt ernstig rekening met vertrek van begeerd duo'

18-04-2014 07:18
6

De kans is groot dat FC Twente komende zomer twee basisspelers moet laten gaan. De Tukkers houden er sterk rekening mee dat Dusan Tadic en Luc Castaignos na de zomer niet meer in Enschede spelen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Beide spelers staan hoog op het verlanglijstje bij buitenlandse clubs, hoewel van concrete interesse nog geen sprake is. Voorzitter Joop Munsterman beseft in elk geval dat er een hectische transferperiode aan kan komen. "Onze intentie is om alle spelers aan boord te houden, maar in het voetbal kan dat zo veranderen", zegt hij.

De 21-jarige Castaignos oogst in Nederland vooral kritiek, maar met zijn 27 goals in 67 optredens wekt hij wel de belangstelling van clubs uit allerlei landen. Onder meer Bayer Leverkusen, Fulham, Sevilla en Rubin Kazan worden genoemd, terwijl donderdag het verhaal kwam dat ook Juventus geïnteresseerd zou zijn. Twente zal zich neerleggen bij een vertrek van de spits van zeven miljoen euro, die een contract tot medio 2016 heeft. Torgeir Börven werd al aangetrokken als vervanger.

Tadic is al jaren een van de betere spelers in de Eredivisie. De 25-jarige Serviër had vorig jaar al een transfer naar het buitenland kunnen maken, maar besloot toen nog om Twente trouw te blijven. Nu het tweede seizoen bijna is verstreken, lijkt een vertrek onvermijdelijk. Besiktas zou de aanvaller op de voet volgen, maar Tadic lijkt op een club in een hoger aangeschreven competitie te mikken. Zijn contract loopt in 2015 af.