'Drietal Bundesliga-clubs wil brein achter dubbele Ajax-afstraffing strikken'
Red Bull-trainer Schmidt gecharmeerd door interesse vanuit Duitsland

'Drietal Bundesliga-clubs wil brein achter dubbele Ajax-afstraffing strikken'

18-04-2014 09:43
1

De ontwikkeling van Red Bull Salzburg-trainer Roger Schmidt (47) is ook in de Duitse Bundesliga niet onopgemerkt gebleven. Volgens Oostenrijkse en Duitse media staat Schmidt in de belangstelling van Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart.

René van Zee
SALZBURG

De eerste gesprekken hebben reeds plaatsgevonden, in Oostenrijk en Duitsland wordt er inmiddels stevig op los gespeculeerd. In december verlengde de succesvolle hoofdtrainer zijn contract in Salzburg nog tot de zomer van 2016. In die verbintenis heeft Schmidt een optie laten opnemen, welke het mogelijk maakt om tussentijds van clubs te veranderen. De interesse van de Bundesliga-clubs brengt Schmidt aan het twijfelen. De Duitse coach werkte in zijn vaderland eerder bij onder meer SC Paderborn.

"De komende dagen ga ik me beraden over de ontstane situatie. Het is een moeilijke beslissing waarbij vele zaken een rol spelen", reageert Schmidt. "Ik heb mijn contract niet voor niets verlengd omdat ik met de situatie bij Red Bull Salzburg zeer tevreden ben. Ik heb de spelers over mijn situatie geïnformeerd. Het kan beide kanten op. Ik denk dat ik uit deze selectie nog meer halen kan, maar aan de andere kant; wanneer er buitengewone aanbiedingen komen, heb ik het recht daarover na te denken."

Schmidt leidde Red Bull Salzburg dit seizoen naar de Oostenrijkse landstitel, in de Europa League reikte hij met de club tot de achtste finales. Red Bull schakelde onder meer Ajax uit in het Europese toernooi door met 0-3 te winnen in Amsterdam, in Salzburg stond een 3-1 uitslag op het scorebord. Woensdagavond was Red Bull in de kwartfinales van de Oostenrijkse beker met 0-6 te sterk voor Wolfsberger AC.