Gerbrands overweegt lokroep PSV: Ja, ik heb interesse
AZ-directeur nu ook officieel door Eindhovenaren benaderd

Gerbrands overweegt lokroep PSV: "Ja, ik heb interesse"

18-04-2014 12:05

Toon Gerbrands is nu ook officieel benaderd om bij PSV aan de slag te gaan als algemeen directeur. De bestuurder maakte eerder deze week bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van AZ.

Gerbrands is nu nog de algemeen directeur van de Alkmaarders, maar daar stopt hij met ingang van 1 september mee. PSV ziet in de voormalig volleybalbondscoach al langere tijd de ideale opvolger van de vertrekkende Tiny Sanders. Tot een officiële benadering kwam het echter nog niet. Inmiddels hebben de Eindhovenaren dat wél gedaan, bevestigt Gerbrands.

"Ik ben de afgelopen weken van alle kanten benaderd. Door een leiderschapsinstituut, door een club uit Engeland, door PAOK, door een headhuntersbureau. En inderdaad ook door PSV", aldus Gerbrands tegenover Voetbal International. "Ik werk nog bij AZ en ben erg trots dat ik door de voordeur weg kan. Voordat ik ga wil ik nog wel wat dingen goed afronden."

"PSV serieuze optie"
"Maar we gaan binnenkort praten en wie mij een beetje kent, weet dat dit niet gaat over geld of de baan zelf", vervolgt de directeur. "Ik ben benieuwd naar de analyse. Ik wil graag weten waar PSV staat, waar PSV heen wil. Hoe ze A van naar B denken te komen. Ik heb natuurlijk al wel wat begrotingen van internet getrokken en me een beetje ingelezen. Maar dat lijkt me normaal. Ja, ik heb interesse."

"PSV is een serieuze optie voor me. PSV is een mooie club met een geweldige traditie. Als ik geen interesse had, zou ik ook niet gaan praten. Maar daarmee is nog niet gezegd dat we het ook gaan doen. Misschien volgen er wel heel veel gesprekken. Zodra er nieuws is, laat ik dat wel weer horen. We gaan eerst praten en hoe dan ook wordt dat weer leerzaam. Dus ik heb er veel zin in."

Successen
Sinds 2002 is Gerbrands al actief bij AZ. Daarvoor was hij zelf volleyballer, volleybalcoach en manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Onder leiding van de Fries behaalde AZ de landstitel in 2009, de KNVB Beker in 2013 en de Johan Cruijff Schaal in 2010. Daarnaast mocht AZ negen keer deelnemen aan Europees voetbal.

Na het failissement van hoofdsponsor DSB en voorzitter Dirk Scheringa leidde Gerbrands AZ door moeilijke financiële tijden. Inmiddels is de club weer gezond verklaard.