Gastvrij Heracles gaat Ajax-fans niet weren uit thuisvakken
"Wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen"

Gastvrij Heracles gaat Ajax-fans niet weren uit thuisvakken

18-04-2014 12:18
14

Heracles Almelo zal niet proberen om koste wat kost Ajax-fans uit de thuisvakken te weren. Supporters van de Tukkers bieden hun kaarten massaal aan op internet, maar Heracles acht controle 'nauwelijks uitvoerbaar'.

Ajax kan zondag in Almelo voor de 33ste keer kampioen van Nederland worden. Heracles-fans denken daar een slaatje uit te slaan door hun seizoenskaarten voor veel geld aan te bieden. "Ook wij hebben gezien dat er met name via Marktplaats – in strijd met de regels – kaarten worden aangeboden. De controle hierop, met identificatie enzovoort, is voor de wedstrijd nauwelijks uitvoerbaar", reageert algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Wij gaan er echter vanuit dat iedereen hiermee verstandig omgaat", vervolgt Hoogma. "De band met Ajax is ook onder de supporters goed en met z'n allen moeten we er een mooi feest van maken om heel Nederland en ver daarbuiten te laten zien dat er ook zonder incidenten een goed voetbalfeest mogelijk is."

De directeur denkt dat er op deze manier een goede sfeer kan ontstaan. "Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ver van overtuigd dat het een mooie middag wordt."