Verbeek is woedend: 'Als ik 250 km/h rijd betaal ik nog minder'
Duitse bond bestraft Verbeek

Verbeek is woedend: 'Als ik 250 km/h rijd betaal ik nog minder'

18-04-2014 15:02
2

De Duitse voetbalbond DFB heeft Gertjan Verbeek een boete van vijfduizend euro opgelegd vanwege diens uitlatingen over collega-trainer Christian Streich van Freiburg. De Nederlandse coach van FC Nürnberg weigerde onlangs na het verloren duel (3-2) de persconferentie te bezoeken.

 

Verbeek was boos over de manier waarop Streich zich langs de lijn had gedragen. "Als je zo door een collega behandeld en beledigd wordt, kan ik dat alleen maar schaamteloos, brutaal en respectloos noemen. Voor mij is hij geen collega", mopperde de oud-bokser destijds.

De DFB bestrafte Verbeek met een geldboete. "Schandalig, ik heb toch niets verkeerds gezegd", reageerde de coach vrijdag. "Ik moet uitkijken wat ik zeg. Maar het is schandalig, zo'n hoog bedrag. Als ik 250 kilometer per uur rijd waar 120 is toegestaan en ik iemand kan doodrijden, hoef ik maar 300 euro te betalen."

"Als de DFB oordeelt dat ik onsportief ben geweest: prima. Ze kunnen me ook een presentatie op een school laten geven over sportiviteit of werkzaamheden laten verrichten bij een amateur- of jeugdteam. Allemaal prima. Maar een boete?"