Raiola: Als Guardiola of de paus iets zegt, nemen mensen het voor waar aan
Zaakwaarnemer haalt uit: "Guardiola heeft Zlatan laten vallen, zonder verklaring"

Raiola: "Als Guardiola of de paus iets zegt, nemen mensen het voor waar aan"

18-04-2014 17:10

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft tegenover het Duitse 11Freunde hard uitgehaald naar Pep Guardiola, de trainer die momenteel bij Bayern München werkt. Aanleiding is de wijze waarop de Spanjaard in het verleden bij FC Barcelona omging met Zlatan Ibrahimovic. "Hij was de koning bij Inter, na zijn transfer was hij plotseling niemand meer."

"Guardiola heeft hem laten vallen, zonder verklaring", aldus Raiola. Die zal Guardiola volgens de zaakwaarnemer ook niet meer geven. "Hij wil niet antwoorden, omdat hij niet toegeven kan dat hij een fout heeft gemaakt. Dat zou een belediging zijn voor zijn intelligentie."

"Als je 79 miljoen euro voor een speler betaalt en hem dan niet inzet is dat niet alleen dom, maar ook financieel schadelijk", stelt Raiola tegenover het Duitse tijdschrift. "Ik heb geen respect voor een club, als een club geen respect voor mijn spelers heeft."

Raiola onderstreept zijn standpunt met een opvallende vergelijking. "Als Guardiola of de paus wat zegt, nemen de mensen het voor waar aan. Simpelweg omdat Guardiola of de paus het zegt. Mensen moeten niet hun eigen verstand uitschakelen. Het wordt gevaarlijk als mensen stoppen met nadenken. Waar dat toe kan leiden, hebben we in de eerste helft van de twintigste eeuw mogen beleven."