Wij vinden dat gemeente mee moet willen doen aan Nieuwe Kuip
"Wellicht kan het zonder, maar het gaat veel beter met die steun"

"Wij vinden dat gemeente mee moet willen doen aan Nieuwe Kuip"

18-04-2014 17:23

Wim van Sluis, voorzitter van de verkenners die advies uitbrengt over een Nieuwe Kuip, vindt dat de gemeente Rotterdam moet bijspringen om de bouw van het onderkomen mogelijk te maken. Dat vertelde hij vrijdag aan RTV Rijnmond.

"Wij hebben als verkenners alles de laatste vier maanden heel goed onderzocht. Wij denken dat een verbouwde Kuip voor 200 miljoen goed kan. Wellicht ook zonder steun van de gemeente, maar het gaat veel beter met die steun", aldus Van Sluis.

"Wij vinden ook dat de gemeente mee moet willen doen, omdat het een heel belangrijk maatschappelijk gebouw is en de trekker van Rotterdam-Zuid moet zijn." Van Sluis denkt dat de gemeente een aandelenpakket van 35 miljoen euro moet nemen of garant moet staan voor een lening van 75 miljoen euro.

Bij de vorige discussie over de nieuwe Kuip was de inbreng van de gemeente nog het struikelblok. De 'verkenner' vindt dat er nu sprake is van een andere situatie.

"Het is inmiddels vele malen lager, het struikelblok, en wij kunnen ook aantonen dat we dan een heel mooi, goed exploitabel stadion krijgen", legde hij uit. "Wij krijgen ook uit de politiek signalen dat men niet onwelwillend staat tegenover een bepaalde mate van participatie."