Koeman: Hoe kun je iets bereiken als je niet weet wat de situatie is?
Feyenoord-trainer zag te weinig scherpte binnen selectie

Koeman: "Hoe kun je iets bereiken als je niet weet wat de situatie is?"

18-04-2014 19:26

Met zes opeenvolgende overwinningen heeft Feyenoord een grote stap gezet richting de tweede plek, die deelname verstrekt aan de kwalificatiefase van de Champions League. Trainer Ronald Koeman dankt deze stap aan een terugkeer van het realiteitsbesef.

Volgens Koeman ontbrak na de winterstop de scherpte binnen de selectie. "Alles begint met je eigen verantwoordelijkheid en weten waar je mee bezig bent", vertelde de tacticus in weekblad Voetbal International. "Na het verlies tegen Ajax (1-2, red.) vroeg ik aan Erwin Mulder - ik neem hem even als voorbeeld - hoeveel punten FC Twente nou voorstond op ons. Wist hij niet. Gold overigens voor meer spelers."

"Hoe kun je iets bereiken als je niet weet wat de situatie is? Ik heb toen iedere week een vel papier opgehangen met de topvijf in de Eredivisie", vervolgde Koeman zijn relaas. Uiteindelijk herpakte de Rotterdamse club zich. "In ieder geval hebben we de scherpte op tijd teruggekregen."

Koeman is bezig aan zijn laatste periode in dienst van Feyenoord. Een nieuwe werkgever heeft de oud-international nog niet.