Titel lonkt voor winnend Willem II, FC Dordrecht blijft in de nek hijgen
Tilburgers mazzelen tegen FC Emmen

18-04-2014 21:51

Willem II komt steeds dichter bij een snelle terugkeer naar de eredivisie. De club uit Tilburg knokte zich vrijdagavond voor een enthousiast thuispubliek voorbij FC Emmen (3-2). De formatie handhaafde een voorsprong van twee punten op FC Dordrecht, dat op bezoek bij Telstar geen fout maakte (5-2).

De zege van Willem II was goed voor de titel van de vierde periode. De supporters zongen echter vooral over het naderende kampioenschap. In theorie kan de formatie maandag de titel al veilig stellen. De Tilburgers moeten daarvoor niet alleen de thuiswedstrijd tegen Telstar winnen. FC Dordrecht moet ook nog punten verliezen op bezoek bij FC Den Bosch. Gebeurt dat niet, dan valt de beslissing in de titelrace op de laatste speeldag als Willem II tegen Almere City speelt en FC Dordrecht het Rotterdamse Sparta ontvangt.

Scenario's van wedstrijden n de Jupiler League laten zich ook dit seizoen niet voorspellen. Zo keek Willem II na negen minuten tegen een achterstand aan van 0-1, na een treffer van Tim Siekman. Jonas Heymans (26ste minuut) en Ruud Boymans (28ste minuut) maakten de achterstand goed (2-1). Maar na 31 minuten zorgden Kevin Görtz voor de gelijkmaker (2-2). Willem II stelde na rust orde op zaken. Robbie Haemhouts bracht zijn ploeg met de 3-2 wel heel dicht bij de titel.

In het eerste half uur van het duel tussen Telstar en FC Dordrecht vielen zelfs vijf doelpunten. Ilias Haddad zette FC Dordrecht op voorsprong (0-1). Vervolgens sloeg Kevin Brands tweemaal toe voor de thuisclub (2-1). Na 26 minuten leidde FC Dordrecht weer, na treffers van Javier Vet en Jeffrey Fortes (2-3). Vlak voor rust tekende Giovanni Korte voor 2-4. Hij bepaalde in de slotfase eveneens de eindstand.