Jong PSV dankt aanvoerder van het eerste, Jong Ajax verliest
Wijnaldum helpt Eindhovenaren langs Achilles'29

Jong PSV dankt aanvoerder van het eerste, Jong Ajax verliest

18-04-2014 21:52

Jong PSV blijft prima presteren in de Jupiler League. Vrijdagavond was de ploeg van Darije Kalezic, die deze week zijn contract met een jaar verlengde, met 2-1 te sterk voor Achilles'29.

Jong PSV was in de eerste helft heer en meester en kwam terecht op voorsprong via Mohamed Rayhi. De linksbuiten, die verrassend de voorkeur kreeg boven aankoop Aleksandar Boljevic, liep zo door de defensie van Achilles heen en rondde koeltjes af. Tegen de verhoudingen in werd het via Frank Hol nog voor rust 1-1. Na rood voor Levi Raja Boean kwam Jong PSV alsnog tot winst. Georginio Wijnaldum, aanvoerder van de hoofdmacht, deed mee om ritme op te doen en kroonde zich tot matchwinner.

Waar Jong PSV op vijftig punten kwam, slaagde Jong Ajax daar niet in. De ploeg van Alfons Groenendijk was in eigen huis niet opgewassen tegen nummer drie Excelsior. Lars Veldwijk en Jurgen Mattheij zorgden voor een 0-2 eindstand. De crisis bij die andere club uit Rotterdam, Sparta, blijft maar aanhouden. Vrijdag was De Graafschap met 1-0 te sterk door een doelpunt van het jonge talent Dean Koolhof.

Levi Raja Boean