Diego Costa weer helemaal terug bij titelfavoriet Atlético Madrid
Spits scoort direct bij rentree en maakt misser Villa goed: 2-0

18-04-2014 22:22

Atlético Madrid heeft weer een belangrijke stap gezet naar de Spaanse landstitel. De koploper van de Primera Division boekte vrijdag voor eigen publiek een moeizame zege op Elche CF (2-0).

De centrale verdediger Joao Miranda zorgde in de 72ste minuut voor opluchting in Estadio Vicente Calderón. Diego Costa benutte in blessuretijd een penalty. Vlak na rust miste David Villa vanaf elf meter. De aanvaller van Atlético heeft slechts negen van zijn laatste vijftien strafschoppen benut. Hij mocht de penalty nemen omdat Diego Costa zijn laatste inzet eveneens miste.

Atlético Madrid vergrootte de voorsprong op stadgenoot Real tot zes punten. De formatie van trainer Carlo Ancelotti komt dit weekeinde niet in actie, maar heeft dus nog wel een duel te goed. FC Barcelona volgt op zeven punten, maar voetbalt zondag nog tegen Athletic de Bilbao. Atlético Madrid veroverde negen keer eerder de Spaanse titel. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1996, toen het eveneens de nationale beker won.