Cillessen droomt van Champions League-succes: Sta open voor verlenging
"Ik sta helemaal achter de plannen om met een vaste kern spelers door te groeien"

Cillessen droomt van Champions League-succes: "Sta open voor verlenging"

19-04-2014 10:48

Jasper Cillessen is bereid om zijn contract te verlengen. De doelman van Ajax ligt na dit seizoen nog twee jaar vast, maar de dromen over nieuwe successen houden hem nog wel even in Amsterdam.

Cillessen is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, maar aan een transfer denkt hij niet. "Ik sta open voor contractverlenging", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dit is pas mijn eerste echte seizoen. Ik sta helemaal achter de plannen om met een vaste kern spelers door te groeien. Nog vaker kampioen worden, in Europa verder komen. De achtste finales in de Champions League, en een jaar later nog verder. Waarom niet? Misschien zit het een keer mee met de loting. Ik ben nog niet klaar."

De 24-jarige goalie is vermoedelijk ook na dit Eredivisie-seizoen nog niet klaar, deelname aan het WK lonkt. Daarmee zou een absolute droom in vervulling aan. "Hoger dan een WK kun je niet als voetballer. Ja, misschien de wereldbeker vasthouden", zegt hij. "De finale zou geweldig zijn. Daar sla ik mijn vakantie wel een jaartje voor over. Natuurlijk moet je dat ambiëren. Je gaat niet naar het WK met de gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. Of het reëel is, moet blijken. We hebben een goede selectie, maar alles moet goed vallen", besluit Cillessen.