Voormalig Ajacied rekent op WK: Ik kan een meerwaarde zijn
"Elke meter die ik hier loop, loop ik ook voor Brazilië"

Voormalig Ajacied rekent op WK: "Ik kan een meerwaarde zijn"

19-04-2014 10:57

Voor Toby Alderweireld kan het wat prijzen betreft een droomseizoen worden. De verdediger is met Atlético Madrid op weg naar de Spaanse landstitel, terwijl ook de eindzege in de Champions League nog mogelijk is.

De 25-jarige Alderweireld is bezig aan een bijzonder seizoen. De Belg kwam afgelopen zomer binnen bij een Europese topclub, maar erg veel spelen doet hij niet. "Je zit op de bank, komt even in een ploeg waarin iedereen het perfect doet, en erna ga je er toch weer uit", beschrijft hij in Het Nieuwsblad. "Dat is psychologisch loodzwaar."

Volgens de voormalig Ajacied zijn de te winnen prijzen nog altijd niet echt een thema. "We zijn niet zo hard met titels bezig. We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Ik weet het: dat wordt makkelijk gezegd, maar het is echt zo. In de kleedkamer praten wij er niet over. Ook omdat we weten dat we nog een moeilijk programma hebben in de competitie (de laatste speeldag speelt Atlético in Barcelona, red.). Idem tegen Chelsea."

Na het seizoen volgt deelname aan het WK. Alderweireld snakt daar enorm naar. "Elke meter die ik hier loop, loop ik ook voor Brazilië. Het zit voortdurend in je achterhoofd", aldus de rechtspoot, die in de verschillende competities tot achttien optredens kwam. Hij denkt niet dat hij daardoor het WK zou kunnen missen.

"Ik ben overtuigd dat ik een meerwaarde kan geven aan de ploeg. Alleen moet je een realistisch beeld hebben. Bekijk mijn matchen en oordeel dan. Het zou pas een probleem zijn als ik vier, vijf maanden niet had gespeeld. Dat heeft de bondscoach ook al gezegd", aldus Alderweireld.