Van Wijk dichtbij promotie: Dit is een ongekend spannend slot
"De Eerste Klasse is ook de afdeling waar deze club thuishoort"

Van Wijk dichtbij promotie: "Dit is een ongekend spannend slot"

19-04-2014 13:26

Dennis van Wijk is met Westerlo dichtbij promotie naar de Belgische Eerste Klasse. AS Eupen, de nummer twee, staat op een punt achterstand van de ploeg van de Nederlandse hoofdtrainer. "Dit is een ongekend spannend slot."

Westerlo neemt het zondag op tegen Mouscron-Péruwelz, dat derde staat. Volgende week volgt een thuisduel met AS Eupen. "Dat de titelstrijd nog niet is beslist, zegt wel iets over de kracht van de Tweede Klasse", aldus Van Wijk in gesprek met Voetbal International. "Want een jaar geleden was KV Oostende omstreeks deze periode, met hetzelfde puntenaantal, al kampioen…"

"Er staat momenteel een heel stabiel elftal, bestaande uit veel ervaren Belgen", vindt de coach. "Zowel Walen als Vlamingen. Birger Maertens is heel belangrijk voor de achterhoede. En Sherjill MacDonald scoorde al veertien keer dit seizoen en gaf ongeveer net zo veel assists. Met enkele gerichte aankopen denk ik zeker dat Westerlo een goed figuur kan slaan op het hoogste niveau. De Eerste Klasse is ook wel de afdeling waar deze club thuishoort."