Records lonken voor Juventus: Mijn ploeg is heel volwassen
Conte wil puntenrecords pakken en Europa League winnen

Records lonken voor Juventus: "Mijn ploeg is heel volwassen"

19-04-2014 22:27

Juventus kan dit seizoen, wanneer de laatste drie duels gewonnen worden, op 102 punten eindigen. Dat zou een record zijn in de Serie A. Zaterdag was de topclub met 1-0 te sterk voor Bologna. Trainer Antonio Conte toonde zich na afloop tevreden.

Dat het spel van Juventus niet groots was, deerde Conte geen moment. Hij wees liever naar de statistiek dat Juventus dit seizoen alle thuiswedstrijden wist te winnen. "Het enige dat telt is de zege. We weten dat ploegen nu eenmaal alleen maar hier komen om te verdedigen. Tegen tien verdedigers is het daarom altijd lastig. Gelukkig behielden we het geduld en de controle. Gigi Buffon hoefde geen redding te maken."

"Mijn ploeg is heel volwassen", vervolgde Conte, die rekent op de landstitel. "Dit team is gegroeid. Dat verklaart waarom we het dit seizoen zo goed doen. Bovendien hebben we in tegenstelling tot vorig seizoen nu twee spitsen die in de dubbele cijfers zullen eindigen (Fernando Llorente en Carlos Tevez, red.). Dat is ook een reden. We zijn er nog niet, maar de finish is in zicht."

Donderdag neemt Juventus het in de halve finale van de Europa League op tegen Benfica. Een wedstrijd om naar uit te kijken, aldus Conte. "We willen in de Europa League proberen het zo goed mogelijk te doen." De finale van het tweede toernooi van Europa wordt dit seizoen uitgerekend gehouden in het stadion van Juventus.