Belgische WK-ganger helpt Roma aan winst in topper
Nainggolan beslist duel met Fiorentina: 0-1

19-04-2014 22:59

AS Roma heeft het titelfeestje van Juventus met weer een week uitgesteld. De Romeinen waren in een zeer tegenvallende competitietopper tegen Fiorentina het sterkst en wonnen met 0-1.

Zonder de nog altijd geblesseerde Kevin Strootman speelde AS Roma nog wel een aardige eerste helft. De nummer twee van de Serie A speelde uitstekend combinatiespel en had geen kind aan Fiorentina, dat toch bezig is aan een uitstekend seizoen en op een knappe vierde plaats staat in Italië.

In de 28ste minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Adam Ljajic had een knappe actie en dito voorzet in huis, die feilloos werd afgerond door Radja Nainggolan. De Belgische international is bij AS Roma uitgerekend de vervanger van Strootman en verwacht komende zomer met zijn land naar het WK te gaan.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Josip Ilicic was namens Fiorentina nog wel gevaarlijk met een vrije trap, maar de overwinning van AS Roma kwam nooit echt in gevaar. Door de zege van de Romeinen kan Juventus volgende week nog geen kampioen worden, maar eigenlijk rekent niemand er meer op dat de club uit Turijn de titel misloopt.