Cavani haalt zijn gram en bezorgt PSG de Franse beker
Spits helpt ploeg langs Lyon: 2-1

19-04-2014 23:04
1

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de Franse League Cup gewonnen. De ploeg van coach Laurent Blanc versloeg Olympique Lyon in het Stade de France in Parijs met 2-1.

Edinson Cavani was de grote man bij de thuisploeg. De aanvaller uit Uruguay scoorde in de eerste helft twee keer. Meer dan een doelpunt van Alexandre Lacazette zat er na de rust niet in voor Lyon. De gevallen topclub was in de slotfase wel de betere ploeg, maar kwam niet meer tot scoren en moest genoegen nemen met een zilveren medaille.

De hoofdrol voor Cavani kwam op een perfect moment voor de spits. Cavani kreeg deze week namelijk veel kritiek in Frankrijk, en niet alleen vanuit de media. Zijn trainer Laurent Blanc noemde hem te voorzichtig in de duels, terwijl ploeggenoot Christophe Jallet zelf zei dat de Uruguayaanse international niet in staat was hetzelfde niveau als de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic te halen en dat PSG daardoor een mindere fase kende.