Bony maakt indruk in Premier League, miljoenentransfer lonkt
Ivoriaan in beeld als vervanger van Lukaku

Bony maakt indruk in Premier League, miljoenentransfer lonkt

20-04-2014 09:52

Wilfried Bony was zaterdag goed voor twee treffers in de uitwedstrijd tegen Newcastle United (1-2). De oud-speler van Vitesse maakt de laatste maanden een dusdanig sterke indruk in het shirt van Swansea City dat er nu sprake is van een mogelijke transfer naar Everton, meldt The Mirror.

Manager Roberto Martinez wil snel zaken doen met het oog op het naderende WK in Brazilië. Everton vreest dat de marktwaarde van Bony alleen nog maar zal stijgen indien hij zijn huidige vorm weet voort te zetten in het shirt van Ivoorkust.

Bony maakte in de zomer van 2013 de overstap van Vitesse naar Swansea City. De Arnhemse club zou destijds een transfersom hebben ontvangen van ongeveer veertien miljoen euro. De club uit Wales wenst nu alleen zaken te doen indien er een bedrag van ongeveer 28 miljoen euro op tafel komt.

Everton ziet in Bony de ideale opvolger voor Romelu Lukaku. Laatstgenoemde speelt op huurbasis bij de club en zal hoogstwaarschijnlijk na het einde van de competitie definitief de deur achter zich sluiten op Goodison Park.