Lijstaanvoerder Atlético Madrid wil 'Barça-lijn' doortrekken
Verleden geeft hoop voor koploper

Lijstaanvoerder Atlético Madrid wil 'Barça-lijn' doortrekken

20-04-2014 10:20

Atlético Madrid mag na de winst op FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League serieus dromen van de eindzege. Niet alleen is de ploeg van trainer Diego Simeone als enige dit seizoen nog ongeslagen op het hoogste Europese podium, maar bovendien kunnen de Madrilenen hoop putten uit het recente verleden.

De afgelopen zes jaar werd de Champions League namelijk steeds gewonnen door Barcelona of de club die de Catalanen op weg naar de finale uitschakelde. Manchester United deed dat in 2008 (halve finale), waarna Barça een jaar later revanche nam door de Engelse ploeg in de eindstrijd te verslaan.

In 2010 was Wesley Sneijder met Internazionale in de halve finale te sterk voor Barcelona, dat zich een jaar later weer tot beste club van Europa kroonde. In 2012 werd de Spaanse topclub in de halve finale gestuit door de latere winnaar Chelsea, vorig jaar door Bayern München.

Het is voor Atlético Madrid 40 jaar geleden dat het tot de beste vier clubs van Europa behoorde. In 1974 verloor het de finale van de Europa Cup 1 tegen Bayern München (4-0).